Skip to content

Conceptlicious in de media

Posted by stamrene on

Deze week stond Conceptlicious in De Ondernemer in de rubriek “Doorzetter” Hieronder het stuk dat later ook online is geplaatst. Natuurlijk zijn wij super enthousiast over het feit dat we deze aandacht hebben verkregen. Mede dankzij ons unieke werk op gebied van gebruikerservaringen in de regio.

———————————————-

AUTEUR:
Jochem Vreeman

FOTOGRAFIE:
Annina Romita

BRON:
De Ondernemer | De Persgroep Nederland
http://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/77368/net-echt-wordt-big-business

———————————————-

VIRTUAL REALITY WORDT BIG BUSINESS

De consument maakte in 2013 kennis met virtual reality (VR) toen de Oculus Rift werd geïntroduceerd: een VR-bril met een zogenoemd breed stereoscopisch gezichtsveld. 

In 2014 nam Facebook de rechten over en dit jaar volgt de eerste consumentenversie. ,,We zien ook nu pas de echte doorbraak bij het grote publiek,” signaleert oprichter van Conceptlicious René Stam. Zijn bedrijf houdt zich bezig met gebruikersinteractie en stort zich op VR en games voor bedrijven.

Gebruikersinteractie
,,De bouw, zorginstellingen, horecazaken en architecten: iedereen wil opeens iets met virtual reality of games. Voor makelaars bijvoorbeeld bouwden we aan het concept Beleef VR. De 360 graden foto’s, bekend van onder meer Funda, plaatsen wij in een app. Potentiële kopers krijgen na de bezichtiging een flyer en bril mee naar huis en kunnen door hun smartphone in de bril te plaatsen alles nog eens goed in 3D terugkijken.”

Onderscheiden
”We zijn breed gestart met een volledig servicepakket, maar vanaf 2010 werd het bouwen van websites gemeengoed en werd het lastiger je als bedrijf te onderscheiden van de ‘zolderkamercowboys’. Daarna werden CMS-systemen, waarop sites draaien, ook nog eens zó eenvoudig dat je met een paar drukken op de knop een website hebt staan. Ik ben me gaan toeleggen op maatwerk, creativiteit en eindeloze mogelijkheden. We zijn nu een aanvulling voor bedrijven die vroeger concurrenten waren.”

———————————————-

AUTEUR:
Jochem Vreeman

FOTOGRAFIE:
Annina Romita

BRON:
De Ondernemer | De Persgroep Nederland
http://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/77368/net-echt-wordt-big-business

HQ

Enschede

Bezoekadres;
Ariensplein 1, 7511 JX Enschede

Postadres;
Postbus 601, 7500 AP Enschede

Telefoon
+31(0)53 711 88 30

© | Conceptlicious

WhatsApp chat