? User Experience Design - Conceptlicious

User Experience Design

Bij User Experience Design staat de ervaring, het gevoel dat de gebruiker met een systeem heeft voorop. Het gaat hier niet alleen om de voorkant van het systeem. User Experience Design is óók toe te passen op de achterkant van het systeem dat niet zichtbaar is voor de bezoekers. Hierdoor hebben zowel gebruikers als beheerders een beleving bij het bezoeken van de website en/of applicatie.

Door User Experience Design toe te passen aan de voorkant (frontend) speelt u in op de ervaring van uw (potentiële) klanten, door het toe te passen op de backend krijgt u invloed op de ervaring van de mensen die het systeem moeten beheren, zoals bijvoorbeeld uw personeel. De ervaringen van een gebruikers valt strikt genomen niet te ontwerpen. Door met een vormgeving en/of een ontwerp in te spelen op de belevenis van de gebruiker is echter wél mogelijk.

 

Meer weten?

Meer weten over wat user experience design voor u kan betekenen in uw website of app?

Neem contact op

Als gebruikers van uw website of applicatie de maximale gebruikerservaring en de beleving van uw dienst of product ervaren dan dan zijn de user experience design doelen bereikt.

Material design helpt gebruikers

Een app die is opgezet vanuit de gedachte dat de eindgebruiker zich direct goed een baan kan vinden door de applicatie word doorgaans ontworpen met behulp van material design. Material design is het design dat word gebruikt door besturingssystemen als Android, iOS, OSX, Windows, etc. Als de ontwerper dit design naadloos door kan zetten naar de te ontwikkelen applicatie dan zal de adoptie van de app stukken groter zijn door bekendheid bij de gebruiker.

Doorgaans is het wel zo dat er op dat moment meerdere ontwerpen gemaakt worden die op detail niveau zullen verschillen met elkaar in verband met de verschillen tussen de besturingssystemen.

Hiernaast een voorbeeld van een maatwerk design van een applicatie voor de android

 

U wilt meer informatie over User Experience Design?

Heeft u vragen over bovenstaand artikel dan kunt u contact opnemen via email. Wij komen binnen 24 uur terug op uw reactie. Wilt u eerder contact hebben dan raden wij u aan om te bellen met telefoonnummer:

 

+31 (0)53 711 88 30