? Lang zult u wonen VR - Conceptlicious

Virtual reality inzetten om bewustwording te creeëren bij een oudere doelgroep

Bewustwording met de wauw factor

De bewustwordingscampagne van Lang zult u wonen word door meer dan 25 gemeenten ondersteund. Voor de markten en beurs was een eyecatcher nodig die de bewustwording, het wauw effect en een stap in een nieuwe situatie moest geven. De Oculus Rift was voor ons het apparaat waarmee deze ambitie waargemaakt kon worden. De applicatie laat zien hoe een woning snel, eenvoudig en zonder grote uitgaven levensloopbestendig gemaakt kan worden.

Een woning vanuit AutoCad naar Unity voor maximale beleving binnen VR

Virtual reality applicatie met innovatieve headtracking besturing

De aanleiding

Lang zult u wonen vroeg ons om na te denken over een manier om beurspassanten te laten zien hoe een levensloopbestendig huis er uit zou kunnen komen te zien, zonder daarvoor fysiek naar een model woning te hoeven gaan. Een Oculus Rift oplossing is hierbij een perfecte oplossing gebleken. Naast de mogelijkheid van de beursuiting werd er ook gevraagd naar een wat grotere verspreiding van de applicatie, hierdoor hebben we ook een applicatie ontwikkeld voor mobiel. De app kan uit de PlayStore worden gedownload en met behulp van de Google cardboard worden bekeken.

Van AutoCad naar virtual reality

De applicatie neemt de gebruiker meer in een virtual reality tour door een levensloopbestendige woninng. De woning is een bestaande woning aangeleverd in AutoCad door een architectenbureau. Vervolgens hebben wij de woning binnen in 3D gemodelleerd binnen Studio 3 DMax om een realistische omgeving te kunnen bekijken. Doorgaans stopt het daar voor vele architectenbureaus met een artist impression, wij gingen een stap verder en exporteerde het huis naar Unity waarin het mogelijk is om binnen een virtual reality omgeving daadwerkelijk door het huis te lopen.

Demo video

Download

Virtual reality geeft beleving

Inzichtelijk maken van iets dat er nog niet is

Met behulp van visualisatie kunnen de gebruikers meer inzicht krijgen in de bijna niet voor te stellen materie.

Voor elk apparaat, en toegankelijk!

Door een applicatie voor meerdere apparaten te ontwikkelen is de toegankelijkheid vergroot. Iedereen zou deze beleving moeten kunnen ervaren.

Visualisatie van bigdata zorgt voor inzicht

Grote stromen data zijn overzichtelijk en meestal stochastisch, de visualisatie van data helpt om data sneller en beter te kunnen interpeteren. De Nexus app is hierbij een betrouwbare hulp voor Spotta

Bent u geïnteresseerd in ons werk?

Neem contact op

Meer cases bekijken?

Terug naar overizcht