? CarintReggeland - Conceptlicious

Op expeditie binnen de organisatie met een interactieve 3D omgeving

Een interactieve start

CarintReggeland heeft Conceptlicious gevraagd om een interactieve webbased applicatie te ontwerpen waarmee de medewerkers binnen de organisatie makkelijker het enorme scala aan bestaande tools & applicatie’s weten te vinden. Door de grote wijzigingen die nodig zijn binnen de zorg speelt CarintReggeland qua organisatie in op deze veranderingen en probeert haar medewerkers door deze applicatie daar bewustwording voor te creeëren.

360 graden view in combinatie met te real-time informatie vanuit XML

Een interactieve bedrijfsapplicatie via een enterprise push naar iPads

3D modeling

Om een passend verhaal te kunnen simuleren hebben we de klant twee optie’s voorgelegd, een fotorealistische variant waarin veel budget gaat zitten in locatie, modellen, styling, bewerkingen en meer randzaken die het een complete fotoproductie doen maken. De andere optie was een eigen 3D omgeving te ontwerpen die ook lichtelijk uit de realiteit gehaald kon worden. Vanuit die gedachte konden we de werktitel van CarintReggeland 100% implementeren in beeld en context. Op expeditie!

De iglo

Binnen in de iglo gaan de medewerkers interactief op expeditie. In de iglo zijn verschillende ruimten gemaakt die ieders een afdeling uitbeelden waarin veranderingen staan te gebeuren. Door op de hotspots binnen deze interactieve omgeving te klikken kan er informatie, een quiz, een video of andere interactie worden aangeroepen. De gebruiker kan hierdoor zich goed laten uitrusten van de juiste kennis en materialen tegen de veranderingen in de organisatie.

Bewezen technieken met een flinke upgrade naar 2.0

De techniek om 360 graden rond te kijken binnen een foto (of 3D render in dit geval) bestaat al enige tijd. Makelaars, hotels en andere branches maken al jaren veelvuldig gebruik van deze techniek. Wij hebben deze techniek een upgrade gegeven door real-time informatie toe te voegen middels XML. Of het nu datagegevens zijn die op een TV worden geprojecteerd of teksten en beelden die vrij te muteren zijn binnen de ruimtes middels een cms systeem.

3D modeling renders

Maximale 3D beleving

Eenvoudige bediening

Gezien de gemiddeld hogere leeftijd van de eindgebruiker was een eenvoudige navigatie een must. De app laat zich met de iPad eenvoudig bedienen. Veeg, klik en tik op het scherm om verder de ruimten in te komen.

Enterprise push

Via een enterprise push kon de app naar 500 iPads worden gepushed zonder dat deze ooit in de AppStore heeft gestaan.

Data word goed opgeslagen

Om voor CarintReggeland ook analytische gegevens in te zien is de applicatie voorzien van event tracking. Alle bewegingen binnen de app worden bijgehouden voor verbetering en bijsturing.

Bent u geïnteresseerd in ons werk?

Neem contact op

Meers cases bekijken?

Terug naar overzicht