? Interaction Design - Conceptlicious

Interaction Design

Interaction Design is een dienst die het ontwerpen van een systeem of product omvat. Het woord zegt het eigenlijk al, bij Interaction Design wordt er gekeken naar de interactie met een product of systeem. Een Interaction Designer besluit in zijn ontwerp wat de interactie tussen product en gebruiker zal zijn. Bij Interaction Design wordt er gekeken naar verschillende fases in het gebruiksproces. Van het zien van een product in een tv commercial tot het uiteindelijk weggooien van een product. Interaction Design creëert samen met User Interface Design de overkoepelende User Experience. Het gevoel, de beleving die de gebruiker bij uw product of dienst krijgt.

 

De invloed van Interaction Design op de interactie tussen bezoeker en website

Er zijn verschillende interacties mogelijk tussen bezoeker en website als de bezoeker voor de eerste keer op een website komt. De volgende interacties met een website leggen het begrip Interaction Design uit. Ook laat het eerste voorbeeld de connectie tussen Interaction Design en User Interface Design zien. Het tweede voorbeeld laat de connectie tussen Interaction Design en User Experience Design zien:

  • Als u een website voor de eerste keer gebruikt vind er dus de eerste fase van interactie plaats. Het is mogelijk dat u direct de website weg klikt, omdat u denkt dat deze gevaarlijk of nutteloos is door een lelijke, ongeorganiseerde interface. U hebt er geen goed gevoel bij. Doordat de eerste indruk de meeste invloed heeft, zien we hier hoe belangrijk een mooi design is en hoe dit de aandacht van een bezoeker vast kan houden. Hier wordt dus duidelijk dat User Interface Design door de gebruiksvriendelijkheid en look van de website een grote invloed heeft op Interaction Design. Samen creëren zij ook het gevoel dat de gebruiker heeft bij het bezoeken van de website, de User Experience.
  • U komt op een website voor de eerste keer en deze wekt uw interesse. De lay out is overzichtelijk en uw aandacht wordt getrokken door Flash animaties. In deze situatie klikt u dus niet direct weg. Toch kan het voorkomen dat u zo wordt afgeleid door de Flash animaties dat u het doel van de website mist. Als u een product of een dienst op een website verkoopt moeten alle manuele en visuele onderdelen van de website hierop gericht zijn. U wilt niet dat de bezoekers van uw website zo worden afgeleid door alles wat er op de website gebeurt dat ze niet het gevoel krijgen om uw product aan te schaffen. Hier ziet u dat User Interface Design goed is toegepast om de bezoeker een goed gevoel te geven bij de website. De website is overzichtelijk en heeft uitstraling, toch kan verkeerd gebruik van tools als Flash er voor zorgen dat de bezoeker niet het doel van de website bereikt. In dit geval heeft User Interface Design bijgedragen aan de eerste interactie en een positieve werking gehad op de User Experience, toch zijn niet alle fases van hetInteraction Design goed doorlopen. De bezoeker is namelijk gaandeweg zo afgeleid van het doel dat er geen uiteindelijke aankoop is gedaan.

 

Interaction Design door Conceptlicious

Terwijl onze programmeurs zich focussen op de technische aspecten, houden de vormgevers zich bezig met de creatieve invulling. Als klant kijkt u vanaf het eerste moment in het proces over onze schouders mee. Reeds in de conceptfase krijgt u al een goed beeld van het uiteindelijke product. Door onze kennis en ervaring bent u verzekerd van heldere projectcommunicatie en een eindproduct van hoge kwaliteit.

 

Wij zijn gespecialiseerd in het creëren van een Interaction Design voor:

  • Websites (B2B & B2C)
  • Webshops (e-commerce oplossingen)
  • Internetapplicaties
  • Mobiele Applicaties (iPhone- iPad- Blackberry- Android- apps)
  • Dvd’s

U wilt meer informatie over Interaction Design?

Heeft u vragen over bovenstaand artikel dan kunt u contact opnemen via email. Wij komen binnen 24 uur terug op uw reactie. Wilt u eerder contact hebben dan raden wij u aan om te bellen met telefoonnummer:

 

+31 (0)53 711 88 30