? Design - Conceptlicious

Design

Het systeem moet de taal van de gebruiker spreken.

Gebruikerservaringen zijn key

Of het nu gaat via woorden, beelden of concepten, uiteindelijk moet de applicatie dezelfde taal spreken als de gebruiker. Een doordacht ontwerp (of usability design) is essentieel om een prettige gebruikerservaring te kunnen bieden, wat uiteindelijk tot meer conversies zal leiden.

Een goed doordacht ontwerp (interaction design) zorgt bijvoorbeeld voor een consistente ervaring waarbij woorden, situaties en handelingen dezelfde betekenis houden binnen de applicatie. Ook het waarschuwen bij het uitvoeren van mogelijk ingrijpende handelingen is een belangrijk punt. De gebruiker dient altijd de mogelijkheid te krijgen om een ongewenste situatie te verlaten. Foutmeldingen moeten begrijpelijk zijn en waar mogelijk een constructieve oplossing voorstellen.

Het beïnvloeden van gedrag bij gebruikers word mede mogelijk gemaakt door design

Een User Interface Design vormt de brug tussen een systeem of applicatie en de eindgebruiker

User Interface Design

Een User Interface Design vormt de brug tussen een systeem of applicatie en de eindgebruiker. Denkt u hierbij aan het design van bijvoorbeeld websites, mobiele applicaties of webshops. De functionaliteit van een User Interface Design draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van uw systeem of applicatie, waardoor uw werknemers of klanten in staat zijn het systeem te gebruiken met zo min mogelijk inspanning en tijd. We zeggen werknemers of klanten omdat User Interface Design is toe te passen op de frontend en de backend van het systeem. De frontend is alleen zichtbaar van de bezoekers van het systeem, uw (potentiële) klanten, de backend is de achterkant van het systeem waar uw werknemers mee werken. User Interface Design als onderdeel van de User Experience.

In een User Interface Design kunnen vele functionaliteiten verwerkt worden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Conceptlicious combineert voor u een prachtig design met functies, zoals buttons en menu’s, op de plekken waar de gebruiker die verwacht. Het gebruik van uw systeem of applicatie is zo erg eenvoudig voor de eindgebruiker. Door deze eenvoud vindt de gebruiker snel wat hij zoekt. Of het gaat om het verstrekken van informatie of het overgaan tot een aankoop. De gebruiker komt eenvoudig tot zijn doel.

 

User Experience Design

Bij User Experience Design staat de ervaring, het gevoel dat de gebruiker met een systeem heeft voorop. Het gaat dan niet alleen om de voorkant van het systeem, de frontend dat alleen zichtbaar is voor de bezoekers,User Experience Design is óók toe te passen op de backend, achterkant van het systeem dat niet zichtbaar is voor de bezoekers. Door User Experience Design toe te passen op de frontend speelt u in op de ervaring van uw (potentiële) klanten, door het toe te passen op de backend krijgt u invloed op de ervaring van de mensen die met het systeem moeten werken, zoals uw personeel. De ervaring van een gebruiker valt strikt genomen niet te ontwerpen. Door vormgeving en ontwerp inspelen op de belevenis van de gebruiker is echter wél mogelijk.

User Experience Design en User Interface Design zijn allebei termen die het design van een systeem omvatten. Een User Interface Design is echter een middel om een User Experience Design te creëren.

 

Datavisualisaties

Door de toename van data in onze digitale wereld is er constant behoefte aan het visualiseren van deze data. Conceptlicious visualiseert verschillende data in de meest uiteenlopende visualisaties. Omdat data tegenwoordig overal voor gebruikt word moet deze buiten dataspecialisten ook kunne worden bekeken en begrepen door de medewerkers van een organisatie.

Een goed design is het halve werk…

Een besparing

Het gebruikersgemak van een goed User Interface Design zorgt er namelijk voor dat u minder tijd nodig heeft om erachter te komen hoe het systeem of de applicatie werkt.

t

Minder vragen door de eindgebruiker

Met de juiste User Interface Design bespaart u tijd en geld op het vlak van ondersteuning. Telefonische vragen en klachten zullen drastisch verminderen, doordat de eindgebruiker zelf eenvoudig kan vinden wat hij/zij zoekt.

k

Material design

Material design kan binnen een interface goed worden gebruikt, doordat de interface er nagenoeg hetzelfde uitziet dan het systeem is de acceptatie er veel sneller. Alles ziet er vertrouwd en betrouwbaar uit.

Bent u geïnteresseerd in ons werk?

Neem contact op