? Datavisualisaties - Conceptlicious

Datavisualisaties

Door de toename van data in onze digitale wereld is er constant behoefte aan het visualiseren van deze data. Conceptlicious visualiseert verschillende data in de meest uiteenlopende datavisualisaties. Omdat data tegenwoordig niet alleen maar bekeken word door dataspecialisten, maar ook begrepen moeten worden door breder publiek zijn wij als Conceptlicious ons gaan specialiseren in vaak complexe data in beeld te brengen middels grafische datavisualisaties.

 

Het visualisatieproces

Het visualisatieproces vertaalt ruwe data naar grafische objecten, zoals punten, lijnen en vlakken. De datavisualisatie begint bij het verkrijgen van gegevens. Dit kan doordat gegevens zijn berekend of via metingen die uit een database vloeien. In beide gevallen zullen de gegevens klaargemaakt worden om visueel weergegeven te worden. Dit betekent dat bepaalde gegevens gefilterd worden en eventueel getransformeerd. Na de transformatie worden gegevens geprojecteerd op visuele objecten, zoals grafieken of 3D-figuren. Ten slotte worden visuele objecten verwerkt tot pixelinformatie en weergegeven op het scherm.

U wilt meer informatie over Datavisualisaties?

Heeft u vragen over bovenstaand artikel dan kunt u contact opnemen via email. Wij komen binnen 24 uur terug op uw reactie. Wilt u eerder contact hebben dan raden wij u aan om te bellen met telefoonnummer:

 

+31 (0)53 711 88 30