? Augmented Reality - Conceptlicious

Augmented Reality

Augmented Reality is ook een onderdeel van Web development. Augmented Reality is het zo realistisch toevoegen van computergemaakte beelden aan rechtstreekse, reële beelden. Stelt u zich eens het volgende voor: u loopt door een winkelstraat met een speciale Augmented Reality bril. Informatie over waar u op dat moment naar kijkt wordt weergegeven in uw gezichtsveld. Kijkt u bijvoorbeeld naar een supermarkt dan wordt er een beeld weergegeven met alle aanbiedingen van die week. De bril laadt continu nieuwe informatie over datgene waar u uw blik op laat rusten. Het is zelfs mogelijk om audio af te spelen, zodat u ook kunt horen wat u op dat moment ziet. Het klinkt allemaal erg futuristisch, maar de mogelijkheden met Augmented Reality zijn ongekend. Grafische elementen zijn niet alleen zichtbaar op uw televisie – of computerscherm maar kunnen metAugmented Reality in de echte wereld worden geplaatst.

De ontwikkelingen van de mogelijkheden met Augmented Reality zijn nog steeds in volle gang. Ook u heeft vast en zeker al vaker met deze techniek kennis gemaakt. Zo wordt er tijdens het uitzenden van voetbalwedstrijden ook gebruik gemaakt van Augmented Reality. De gemarkeerde afstand tot het doel, de virtuele buitenspel-lijn en de omtrek rond een vrije bal zijn allemaal voorbeelden van Augmented Reality. In veel reclame uitingen is deze techniek ook al verwerkt. Zo kon u de nieuwe Mini cabrio bekijken door de brochure voor uw webcam te houden. Augmented Reality zorgde ervoor dat u niet alleen uzelf de brochure zag vast houden op uw computerscherm. Nee, u zag de Mini live en in 3D ronddraaien op de brochure! Naast talloze voorbeelden in de sport, speelt Augmented Reality een steeds grotere rol in de auto-industrie en de gezondheidszorg. Door gebruik te maken van geprojecteerde beelden, kunnen bijvoorbeeld reparaties aan auto’s of complexe operaties aan mensen, sneller en veiliger worden uitgevoerd.

 

Verhoog de User Experience door het gebruik van Augmented Reality

Augmented Reality is een tool om in te spelen op de User Experience. Bij User Experience Design wordt geprobeerd door middel van het design van een internet applicatie de ervaring, het gevoel dat de gebruiker met de applicatie heeft te beïnvloeden. Als Augmented Reality niet native is dan wordt deze ontwikkeld met behulp van Flash. Een native applicatie is een programma dat specifiek ontwikkeld en geïmplementeerd wordt voor een bepaald besturingssysteem. Als u met uw telefoon naar een bepaalde website gaat dan wordt u soms automatisch naar de mobiele website geleid. Als u bijvoorbeeld met uw mobiele browser naar de website van H&M surft dan wordt u automatisch doorgeleid naar m.hm.com. De m. aan het begin van de URL geeft dan aan dat dit een mobiele website is. Een mobiele website is dus een dergelijk voorbeeld van een native applicatie. De mobiele website van H&M is alleen maar ontwikkeld voor het besturingssysteem op een mobiele telefoon. Via uw laptop of pc komt u dan ook nooit automatisch op een mobiele website terecht. In het geval van een native applicatie wordt nooit gebruik gemaakt van Flash.

 

Conceptlicious en Augmented Reality

Conceptlicious heeft zich ver ontwikkeld op het gebied van Augmented Reality. Onze dienstverlening strekt zich uit van toepassingen voor de zakelijke dienstverlening, tot maatwerk interfaces voor de amusementsindustrie. Hierbij kunt u denken aan:

  • Visualisatie van objecten in de gezondheidszorg en het onderwijs
  • Virtuele objecten voor exposities en musea
  • Videogames

U wilt meer informatie over Augmented Reality?

Heeft u vragen over bovenstaand artikel dan kunt u contact opnemen via email. Wij komen binnen 24 uur terug op uw reactie. Wilt u eerder contact hebben dan raden wij u aan om te bellen met telefoonnummer:

 

+31 (0)53 711 88 30